Momcoach

Podcast Midoula.momcoach

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Is een van mijn favoriete gezegdes. Voordat ik moeder werd zag ik moeders allerlei ‘regels’ of ‘eisen’ voor zich zichzelf en hun kinderen stellen of maken.

Telkens dacht ik dan waarom doe je nou zo moeilijk? Nu ik zelf moeder ben is dit volledig herkenbaar. Je wilt het gewoon altijd heel goed doen, ook als je er zelf niet bij bent. Dit is in mijn ogen niet echt reëel. Ik vind het mooi om hier eerlijk en bewust over te zijn.
Toen ik jonger was had ik een vrij sterke en uitgesproken mening en was ik ook niet bang om die te laten horen. Het moederschap gaf mij een bepaalde rust en bewustzijn. Waardoor ik geleerd heb mijn mening bij te stellen en mijn oordelen te nuanceren. Het is allemaal niet zwart of wit.

Ondanks dit inzicht merk ik wel dat onwetendheid en taboe onderwerpen het moederschap een stuk lastiger maken. Het moederschap vind ik een prachtige rol. Maar als snel besefte ik dat er ook een deel is in mijzelf dat vrouw en partner wil zijn. In moederschap wil ik meer transparantie, meer open en eerlijkheid. En waar beter te beginnen dan bij jezelf. Daarom deel ik mijn ervaringen en zoektocht in mijn podcast Midoula.momcoach.
Luister hier mijn eerste podcast!

Momcoach Podcast_Tekengebied 1