Een Doula, wat is dat nou?

Een doula kun je ook omschrijven als geboortecoach. Letterlijk betekend doula; Helpende vrouw. Een doula, geboortecoach, staat je bij tijdens de bevalling en vaak ook de periode erna. Uit onderzoek blijkt dat emotionele steun en duidelijk communicatie bijdragen aan een prettige bevallingservaring.

Helaas wordt soms de behoefte van de zwangere, niet gehoord. Een doula zorgt ervoor dat zij wél gehoord wordt, zij staat achter jullie en komt op voor al jullie behoeftes. Midoula is tijdens de bevalling altijd in de buurt en geeft steun. Ook kan ze dit aanvullen met pijn verlichtende technieken en liefdevolle coachende woorden of instructies aan je partner. Ze volgt en respecteert jullie wensen.


Wat zijn de voordelen van een doula?

  • actievere betrokkenheid van de partner bij de geboorte;
  • moeder en partner kijken positiever terug op de geboorte omdat ze zich gehoord en gesteund voelde tijdens het hele proces;
  • minder postnatale depressies in de eerste 6 weken na de geboorte;
  • de ontsluitingsfase duurt korter;
  • minder kunstverlossingen ( inknippen en vacuümpomp);
  • minder keizersnedes;
  • minder verzoeken om pijnstilling.

Wat kost een Doula?

Als jij graag bijgestaan wilt worden door Midoula, dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek in. Bij de keuze van een Doula is de wederzijdse klik het allerbelangrijkst. Na het kennismakingsgesprek stellen we afhankelijk van jullie behoeftes een plan op. 

Investering

Geboorte Doula                                                                                                       €995,-
Na de gratis intake, onbeperkt e-mail en telefonisch contact tijdens de zwangerschap, vanaf 36 weken volledig stand-by voor jullie, 3 verdiepingsgesprekken tijdens de zwangerschap, ondersteuning zolang jullie fijn vinden tijdens de bevalling, een kraambezoek met nagesprek en een bevallingsverhaal vanuit mijn perspectief.
*10% korting op alle massages en de zwangerschapscursus.


Geboorte Doula + Omhul jezelf met Liefde                                                         €1295,-

Na de gratis intake, onbeperkt e-mail en telefonisch contact tijdens de zwangerschap, vanaf 36 weken volledig stand-by voor jullie, 3 verdiepingsgesprekken tijdens de zwangerschap, ondersteuning zolang jullie fijn vinden tijdens de bevalling, een zwangerschapsmassage, een kraammassage, een kraambezoek met nagesprek en een bevallingsverhaal vanuit mijn perspectief.
* 15% korting op drie privé zwangerschapsyogalessen en de zwangerschapscursus.


Geboorte Doula + Omhul jezelf met Liefde & Postpartum Doula                      €1495,-
Na gratis intake, onbeperkt e-mail en telefonisch contact tijdens de zwangerschap, vanaf 36 weken volledig stand-by voor jullie, 3 verdiepingsgesprekken tijdens de zwangerschap, ondersteuning zolang jullie fijn vinden tijdens de bevalling, een zwangerschapsmassage, een kraammassage, twee keer kraamkost, een Belly bind en/of een sluitingsritueel, eventueel een overtijdmassage/-behandeling (moxa en of drukpunten), een kraambezoek met nagesprek en een bevallingsverhaal vanuit mijn perspectief.
* 20% korting op alle massages en drie privé postpartumyoga sessies.

 

Wil jij graag Midoula bij jouw bevalling? Vul dan onderstaand contact formulier in.