Over Mij

Mijn naam is Ludmila Bak, getrouwd en moeder ven drie wolken van zoons, woonachtig in Tilburg. Als jongste zusje uit een groot gezin mocht ik op jonge leeftijd een aantal zwangerschappen en bevallingen aanschouwen. Hier ontstond mijn passie voor het wonderbaarlijke rondom deze gebeurtenissen.  

Zorgzaam, eerlijk en positief zijn eigenschappen die mij kenmerken. Werken met oog voor detail, gevoel en gericht naar een doel is waar ik energie uit haal. Ik geloof dat je alles kan leren als je het wilt. Graag empower ik jou om te vertrouwen in je eigen kunnen en help ik je om in jouw eigen kracht te komen.

Ervaring

Zelf heb ik zelf het wonder van de geboorte drie keer mogen ervaren. Ik was er tot twee keer toe van overtuigd dat ik met al mijn kennis en kunde geen doula nodig had. Het valt mij op hoe je zodra je in het ziekenhuis bent je automatisch verplaatst in de rol van ‘patiënt’. Ik had met mezelf afgesproken dit niet te gaan doen maar toch eindigde ik ook in die rol. Samen met mijn partner had ik beval wensen opgesteld en dit gedeeld. Toch voelde ik me op bepaalde momenten onzeker, heb ik keuzes gemaakt waar ik achteraf meer informatie over had willen hebben en merkte ik dat mijn focus soms even niet op het belangrijkste lag. Dit en mijn ervaring als Doula, bevestigde voor mij hoe groot de waarde is van een Doula naast je tijdens de bevalling. Iemand die je uit je hoofd en in je lichaam brengt. Iemand die naast je staat zonder zenuwachtig te zijn en even ongeduldig uitkijkt naar de komst van je kleine wonder. Iemand die jou ten alle tijden inzicht kan geven in de voor- en nadelen van elke keuze en optie die voorbij komt. Iemand die jou het vertrouwen geeft in jullie zelf.

Verlies
Naast drie geboortes heb ik ook vroegtijdig afscheid moeten nemen van drie zwangerschappen. Twee keer een vroege miskraam of ‘missed abortion’ zoals ze dat in de medische wereld zo naar noemen. En een keer een buitenbaarmoedelijkezwangerschap waarbij ze ook een van mijn eileiders hebben moeten verwijderen. Deze laatste ervaring had ik voordat we ons eerste kindje kregen. 

 

  • Doula opleiding- Bia Doula Training
  • Bevallingsmassage & Kraamvrouwmassage- Zonnevlecht opleidingen
  • Zwangerschapsmassage & ontspanningsmassage – Oke
  • Zwangerschapsyoga- Yoga College Tilburg
  • Hatha Yoga, Yoga Nidra & postpartumyoga – Arhantha Yoga India
  • Pre conceptueel Lifestyle consulent- Medisch centrum kinderwens

Hoe ik werk

Voor mij zijn jullie wensen en behoeften het startpunt. Vanuit daar gaan we kijken wat jullie nodig hebben om in je kracht en zelfverzekerd de zwangerschap, bevalling en kraamtijd door te komen. Mijn doel is jullie inzicht te geven in de mogelijkheden aan keuzes en jullie te helpen in je eigenkracht te komen.