Over Mij

Mijn naam is Ludmila Bak, verloofd en moeder, woonachtig in Tilburg. Als jongste zusje uit een groot gezin mocht ik op jonge leeftijd een aantal zwangerschappen en bevallingen aanschouwen. Hier ontstond mijn passie voor het wonderbaarlijke rondom deze gebeurtenissen. Toen ik een aantal jaar gelden besloot ik mijn droom na te volgen, startte ik met de opleiding Vroedkunde in Antwerpen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat het toen niet het juiste moment was om deze opleiding te volgen. Wat ik opmerkte tijdens mijn stages was het gebrek aan, aandacht voor continue zorg en het emotionele aspect. Écht de connectie met jullie als ouders; daar begon mijn hart voor te groeien. Ik volgde een Doula-opleiding en een opleiding tot zwangerschapsyogadocente.

 

Voor nu begeleid ik jullie graag als Doula naast de verloskundige of gynaecoloog.

Zorgzaam, eerlijk en positief zijn eigenschappen die mij kenmerken. Werken met oog voor detail, gevoel en gericht naar een doel is waar ik energie uit haal. Ik geloof dat je alles kan leren als je het wilt. Graag empower ik jou om te vertrouwen in je eigen kunnen en help ik je om in jouw eigen kracht te komen.

 

Ervaring

Zelf heb ik zelf het wonder van het moederschap al twee keer mogen ervaren. Ik was er tot twee keer toe van overtuigd dat ik met al mijn kennis en kunde geen doula nodig had. Op stage viel het mij altijd op hoe je zodra je in het ziekenhuis bent je automatisch verplaatst in de rol van ‘patiënt’. Ik had nog zo met mezelf afgesproken dit niet te gaan doen maar eindige toch ook in die rol. Samen met mijn partner had ik een wensenplan opgesteld en dit gedeeld. Toch voelde ik me op bepaalde momenten onzeker, heb ik keuzes gemaakt waar ik achteraf meer informatie over had willen hebben en merkte ik dat mijn focus soms even niet op het belangrijkste lag. Dit en mijn ervaring als Doula, bevestigde voor mij hoe groot de waarde is van een Doula naast je tijdens de bavalling. Iemand die je uit je hoofd en in je lichaam brengt. Iemand die naast je staat zonder zenuwachtig te zijn en even ongeduldig uitkijkt naar de komst van je kleine wonder. Iemand die jou ten alle tijden inzicht kan geven in de voor- en nadelen van elke keuze en optie die voorbij komt. Iemand die jou het vertrouwen geeft in jullie zelf.

  • Doula opleiding- Bia Doula Training
  • Bevallingsmassage & Kraamvrouwmassage- Zonnevlecht opleidingen
  • Zwangerschapsmassage & ontspanningsmassage – Oker
  • Pre conceptueel Lifestyle consulent- Medisch centrum kinderwens
  • Zwangerschapsyoga- YCT
  • Hatha Yoga & Yoga Nidra( slaapyoga) – Arhantha Yoga India

Hoe ik werk

Voor mij zijn jullie wensen en behoeften het startpunt. Vanuit daar gaan we kijken wat jullie nodig hebben om in je kracht en zelfverzekerd de zwangerschap, bevalling en kraamtijd door te komen. Mijn doel is jullie inzicht te geven in de mogelijkheden aan keuzes en jullie te helpen in je eigenkracht te komen.