Zwangerschapsyoga

Zwanger zijn en de bevalling kan jou lichaam instinctief. Je lichaam weet precies wat het tijdens de bevalling moet doen. Je hoeft er helemaal niks voor te leren. Dit is dan ook niet de reden waarom zwangerschapsyoga een fijne voorbereiding is op de bevalling en de komst van je kindje. Het is namelijk ook onze mind die we willen voorbereiden op deze wonderlijke gebeurtenis. Het moeilijkste van bevallen is dat je moet durven vertrouwen op wat er gaat gebeuren. Je weet namelijk nog helemaal niet wat er gaat gebeuren, ook niet een tweede en derde keer. Elke bevalling en zwangerschap is voor elke mama anders!

In mijn zwangerschapsyogalessen staat vertrouwens en acceptatie centraal. We beoefenen klassieke Hatha yoga, helemaal aangepast aan de zwangerschap. We houden rekening met de veranderingen in je lichaam en bereiden je zowel fysiek als mentaal voor op de bevalling. De houdingen zijn afwisselend en helpen je fit en soepel te blijven tijdens je zwangerschap. Naast de houdingen hebben we ook aandacht voor de ademhaling. Zwangerschapsyoga houd je fit, zorgt voor een connectie met je lichaam en je kindje en maakt je mentaal sterker. De zwangerschapsyoga is voor iedereen, je hoeft geen yoga-ervaring te hebben om mee te doen.

Wanneer kan ik beginnen?

De meeste vrouwen starten met zwangerschapsyoga als zij tussen de 16 en 20 weken zwanger zijn, maar je kan ook eerder of later beginnen. Je mag op elk moment van je zwangerschap starten met zwangerschapsyoga.

Wat zijn de voordelen van zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een fijne manier om jezelf voor te bereiden op de bevalling. Je neemt bewust even tijd voor jezelf, tijd om contact te maken met je veranderende lichaam en tijd voor je toekomstige baby. Daarnaast heeft zwangerschapsyoga nog meer voordelen:

  • Donderdagavond
    Zwangerschapsyoga in Tilburg bij studio ‘Ikgroei
Ikgroei
  • Privélessen op locatie of bij jou thuis kunnen na overleg op gewenste data en tijden worden gegeven, afhankelijk van beschikbaarheid.
    Tot 5 lessen vaste prijs. Vanaf een reeks van 5 lessen prijs in overleg.
CONTACT